top of page
  • Forfatters billedeHektor Pantas

Boost dit Immunforsvar

Opdateret: 24. mar. 2020

Dybe vejrtrækninger nedsætter kroppens stress, og derved øges immunforsvaret


Mine tanker og råd til selvhjælp i denne covid 19 og lidt udfordrede tid.I sidste uge, udsendte jeg et nyhedsbrev via email - listen. Tænkte jeg lige ville dele den her også.


Husk at især i denne periode, skal vi alle være ekstra opmærksomme på hvad og hvordan vi bruger vores tanker.


Frygt spredes i høj grad som smitte.

Sidder du dagen lang foran tv’et og telefonen, ser nyheder/ sociale medier. Øger du din chance for at sluge og absorbere den frygt andre mennesker udsender.


Mit råd er: At holde dig opdateret om hvordan du skal forholde dig til situationen, men ikke sluge og absorbere alle de negative energier, følelser ind. Som bliver udsendt fra sociale medier og nyheder.

Personligt ser jeg aldrig nyheder. Men har i disse tider givet mig selv 15 min, om dagen til at følge udviklingen i samfundet. (Det skal tilføjes at jeg som meditation coach, stadig lytter til sundhedsvæsnet. Men bruger min sunde fornuft samtidig)


Hvad kan frygt og usikkerhed bla. gøre ved vores tanker, væremåde og krop : Nedsætte vores immunforsvar ( Hvis vi forholder helt biologisk, så nedsætter negative tanker som frygt, angst & uvished immuneforsvaret ved at mindste antallet af lymphocytes cellerne) Kan tiltrække det vi faktisk frygter Vi handler ud fra vores EGO, og vi agere på en måde hvor vi måske ikke kan genkende os selv


Hvilke fordele har meditation, positive tanker og dybe vejrtrækninger : Dybe vejrtrækninger nedsætter kroppens stress, og derved øges immunforsvaret. Da din krop nu kan fokusere på at heale sig selv, i stedet for de bekymringer du måtte have. (Igen forøges antallet af lymphocytes cellerne)


  • Du bliver mere selvsikker

  • Indre ro

  • Fjerner angst og frygt

  • Visdom og forståelse

  • Sundere sind, og derved krop


Er du ikke parat til at hoppe på meditations bølgen, kan dybe vejrtrækninger være en fin start. Og noget der faktisk har en helt naturlig og videnskabelig positiv effekt.

Når man tager dybe vejrtrækninger, sådan helt ned i den nederste del af maven.


Sker dette:


Din puls mindskes ved en dyb vejrtrækning. Ved gentagende dybe vejrtrækninger vil din puls/hjertebanken gå i "in sync” med dit åndedræt og det vil producere endorfiner, som har en behagelig og rolig effekt på kroppen.


Øvelse :

Sæt dig behageligt Luk dine øjne Slap af i din krop Træk vejret dybt Tæl til 1,2,3 imens du ånder ind. (Tælles som antal sekunder) Hold vejret i 1,2,3 sek. Giv slip på din vejrtrækning (udånding) imens du tæller til 1,2,3

Gentag denne åndedrætsmekanisme, 3 gange. Mærk dit åndedræt stabiliseres Mærk din krop bliver rolig


Har man lyst til at afprøve en af mine guidede meditationer, kan man via medlems-siden få adgang. Tilmeld dig email listen. Det giver adgang til medlemssiden og relevant meditation.

Da jeg ved mange kan sidde med disse tanker, og måske har brug for en hjælpende hånd.


Har jeg besluttet at åbne op for 1 times sessioner online over skype. Beløbet er et symbolsk beløb på 250kr pr session. Du booker ved at sende en E-mail.


Jeg er også kommet på Classpass, Så hvis du har et abonnement, kan du nu booke healinger/sessions. (skype, indtil corona bølgen er normal igen )


Der kan læses mere på Classpass appen - classpass.com/studios/krop-sind-and-sjl-copenhagen-kbenhavn


Varme hilsner Hektor Meditation Coach

40 visninger0 kommentarer
bottom of page